Slik får du inspirasjon

Har du fått i oppgave å designe en sportslogo til et idrettslag, eller kanskje du bare har det i skoleoppgave? Uansett årsak, kan det faktisk være ganske vanskelig å finne inspirasjon til å designe en sportslogo. Her finner du derfor noen punkter som er ment å hjelpe deg på veien, slik at du blir inspirert til å designe en klassisk sportslogo som kan vare i mange år fremover.

Se hva andre har gjort

Dette punktet sier kanskje seg selv, men det er mye inspirasjon å finne i andre sitt arbeid. Man skal selvsagt aldri kopiere, men det er helt lov å la seg inspirere. Her kan du kanskje tenke på hvilke lag som er dine egne favorittlag, og ta en titt på deres logoer. Eller du kan kanskje ta en titt på logoene til de største sportsklubbene i verden? Et annet godt tips er å se på logoene til sportsklubber i andre land, spesielt de utenfor vesten. Her gjør de det nemlig ofte på andre måter enn man gjør det her hjemme, og du kan fort finne en litt alternativ vinkel som som vil slå godt an.

Kjøp eller lån designbøker

Hvis du ikke allerede har et bredt utvalg av designbøker, både de som fokuserer på logoer og de som fokuserer på vanlig design, bør du gå til anskaffelse av en håndfull av disse. De er en god investering siden du også kan bruke de til andre designoppdrag senere, men synes du det blir dyrt er det helt ok og låne slike bøker på biblioteket. Husk at du ikke nødvendigvis trenger bøker som handler om logodesign, men om design generelt, da disse forteller om alle elementene du trenger i en slik prosess.

La deg inspirere av fargekart

Har sportsklubben du skal design logo for en eller farger du må forholde deg til kan du kanskje hoppe over dette steget, men hvis du står fritt til å velge og vrake mellom alle regnbuens farger kan et fargekart være et godt sted å begynne. Det finnes nemlig mange flere nyanser enn man først tenker, og det er lett å bli inspirert ved å bruke et fargekart.

Lek assosiasjons-leken

Her må du gjerne få med deg flere på laget, det dere skal gjøre er å assosiere fritt om hva dere tenker om sportsklubben du skal lage logo for. Her er det viktig å huske på at det ikke finnes noen dumme svar, og alt kan være med på å hjelpe deg på vei i design-prosessen. Denne leken er virkelig god hvis du står helt bom fast, da den ofte setter nye tanker i sving.

Som du ser av tipsene ovenfor er det mange grep du kan ta i bruk for å bli inspirert når du skal designe en sportslogo. Foruten disse tipsene bør du huske at en gåtur for å klarne tankene også hjelper på inspirasjonen, da får man gjerne ett nytt blikk på ting enn hvis man sitter med hodet i designprogrammet for lenge.

Da gjenstår det bare å si lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *