Noen gode råd på veien

1. En god øvelse når du skal tegne en sportslogo er å tenke på ditt eget favorittlag, sannsynligheten er da stor at du kommer til å designe mye mer med hjertet enn om du kun designer for noe, eller noen, du ikke bryr deg om i det hele tatt. Er du ikke sportsinteressert kan du selvsagt tenke på noe annet som engasjerer deg, og som får kreativiteten til å boble over.

2. Det kan være en god idé å forsøke å tenke utradisjonelt, da de fleste sportsloger er veldig klassiske i både form og farge. Hvis du ikke har strenge regler du må forholde deg til er det lurt å prøve å ha et åpent sinn. For eksempel, kan du tenke på en farge du ikke forbinder med sport i det hele tatt? Kanskje du da skal forsøke å designe med denne fargen!

3. Hørt om fjellvettregelen: det er aldri for sent å snu? Slik er det med design også. På engelsk heter det “kill your darlings”. noe som altså betyr at noen ganger bør man droppe sine kjæreste ideer. Det kan være svært vanskelig, men også verdt det ni av ti ganger. Bare prøv, og se om det fungerer for deg. Men det betyr selvsagt ikke at du skal droppe ideer som virkelig er gode, kun de som aldri helt ble slik du hadde forestilt deg.

4. Husk at det er ikke kun i sportens verden det finnes inspirasjon, hva med å bruke litt tid på Instagram og scrolle gjennom en haug med fantastiske bilder? Instagram fungerer ypperlig som en inspirasjons-kanal, og er også et sted hvor du kan dele dine egne arbeid – og få tilbakemeldinger.

5. Mange synes det er kjedelig å sitte på pulten sin hele dagen lang, kanskje du kan designe litt fra en kafé i noen timer istedenfor? Dette kan hjelpe deg å få nytt perspektiv på arbeidet ditt. Du kan også se etter et co-working sted, og det begynner å bli flere og flere av disse sosiale plassene hvor folk møtes for å jobbe. En designer og frilansers drøm!

6. Men det er også viktig å ta seg pauser for å klarne hodet. Kanskje du kan prøve den sporten du designer logo for? Eller du kan bare gå deg en tur, møte en kompis, gå på kino, teater eller et kunstmuseum. Mulighetene er uendelige, og det er helt opp til deg hva du trenger for å koble av. Og du må ikke ha dårlig samvittighet for å ta noen pauser fra designarbeidet, disse er ikke bare velfortjente, de gir deg ny energi som du igjen kan bruke for å gjøre en enda bedre jobb. En klassisk vinn-vinn situasjon der altså.

7. Det er alltid viktig å testprinte logoen når man har kommet så langt i prosessen at man snart er ferdig. Print gjerne både på papir og på tekstiler der det er relevant. Er det noe som er galt er det bedre å finne ut av det på dette tidspunktet enn når alt er klart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *